25-годишен катастрофира. Шофирал след употреба на алкохол и наркотици.
25-годишен катастрофира. Шофирал след употреба на алкохол и наркотици. / DarikNews.bg, архив

25-годишен мъж от Раднево катастрофира. Той е управлявал лек автомобил „Ауди 80" след употреба на алкохол и наркотични вещества. При движение с несъобразена скорост се е блъснал в предпазен парапет на моста над река Кумурджа в Раднево. Пътуващият до водача 22-годишен мъж е получил натъртвания в областта на гърдите. Прегледан е и освободен, без опасност за живота. Водачът е тестван с дрегер за употребата на алкохол и техническото средство е отчело 0.96 промила. Направен му е и тест за употребата на наркотични вещества, който също отчита положителен резултат за амфетамин и марихуана. Образувано е бързо полицейско производство.

В Чирпан е образувано бързо полицейско производство срещу 59-годишен мъж от Оризово. Той е управлявал „ВАЗ 2103" след употребата на алкохол - 1.90 промила.

21-годишен старозагорец пък е заловен да управлява лек автомобил „Пежо 206" след употреба на наркотични и упойващи вещества. При направения тест техническото средство е отчело положителна проба за канабис. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.