претендентки Царица Августиада
претендентки Царица Августиада / netinfo
На 12 октомври от 19:00 часа, на ниво 2 в Mall Galleria Стара Загора ще се проведе конкурса  за избор на Царица на Августиада, която ще бъде посланик на фестивала до следващата година. Входът е свободен. В журито ще участват представители на организаторите, партньорите и спонсорите на АВГУСТИАДА и известната Жени Калканджиева. 

Седмото издание на Фестивала на виното и културното наследство АВГУСТИДА 2018 ще се проведе от 12 до 14 октомври т.г. в Регионален исторически музей Стара Загора и на  други места в града.  

нова царица
netinfo


20 претендентки бяха подбрани по време на кастинга. Те са бъдещи лекари, юристи, ветеринарни лекари, учители, следователи, дизайнери, актриси, всички те категорично заявиха, че искат да останат в България и в Стара Загора.

нова царица
netinfo


През изминалата седмица те посетиха Регионален исторически музей, една от най-добрите винарни в България - Мидалидаре Естейт и Аул Бага-тур.

нова Царица
netinfo


Mall Galleria и тази година ще осигури паричните награди на победителките.

нова царица
netinfo


Царицата на Августиада 2018 ще получи специално изработена за конкурса корона, уникат, а дизайнът и изработката са на Славин Янакиев, изп. директор на завод „Прогрес”. Тя ще бъде връчена от миналогодишната победителка Мартина Танева. Победителката ще получи професионална фото сесия и ще бъде корица на списание Zona bg за месец ноември.

Новата Царица нейните подгласнички ще участват в официалното откриване на фестивала, в Гала вечерта и в награждаването на отличените вина, ще представя Августиада и Стара Загора на туристически форуми и други събития през годината.