Царица Августиада
Царица Августиада / netinfo
Седмото издание на Фестивала на виното и културното наследство АВГУСТИДА 2018 ще се проведе от 12 до 14 октомври  в Регионален исторически музей Стара Загора и на  други места в града.  За трети път ще се проведе конкурса за избор на Царица на Августиада, като посланик на фестивала.

Първите две момичета, спечелили престижното отличие - Антония Дойчева и Мартина Танева изпълниха своята мисия да популяризират фестивала и културно-историческото наследство на Стара Загора на туристически форуми и други събития.
 
Кастингът на желаещите да се включат в избора ще бъде на 29 септември от 14 ч. в Платинум клуб на Mall Galleria, който  отново ще осигури паричните награди на победителите. Царицата на Августиада 2018 ще получи специално изработена за конкурса корона, дизайнът и изработката са на Славин Янакиев, изп. директор на завод „Прогрес”. Тя ще бъде връчена от миналогодишната победителка. Победителката в конкурса и нейните подгласнички ще участват в официалното откриване на фестивала, ще представя Августиада и Стара Загора на туристически форуми и други събития през годината. 
 
Основните критерии, на които трябва да отговарят участничките са красота, индивидуалност и естетика, стил, познания и интелект, умение за общуване. Всяко момиче, което счита, че притежава тези качества и е на възраст от 18 до 30 години, може да се запише за участие в Туристически информационен център Стара Загора и на бюро Информация в Mall Galleria Стара Загора до 28 септември, включително.
 
На претендентките за титлата им предстои усилена подготовка за конкурса. Те ще трябва да се запознаят с културно-историческото наследство на осем хилядолетния ни град, с начина за отглеждане на грозде и производство. В журито ще участват представители на организаторите, партньорите и спонсорите на Августиада, а председател ще бъде Жени Калканджиева.