12 машини чистят снега по пътищата в Казанлъшко
12 машини чистят снега по пътищата в Казанлъшко / Dariknews.bg

12 машини почистват пътищата в Казанлъшко. 9 машини са на Пътната служба в Казанлък, които обработват 152 километра пътища от Републиканската пътна мрежа в района на общините Казанлък, Павел баня и Мъглиж. Други 3 работят на територията на Казанлък, като опемат почистването на общинските пътища, съобщи Николай Чалъков, управител на общинската фирма за поддръжка на инфраструктурата.

От 5,30 часа сутринта се почиства в Казанлък, като се опесъчават основите булеварди, улиците в квартал "Изток", районите около Полиция, Болница, централната част на Казанлък, изходите на града. В момента се работи по по-второкласни улици. Засега няма проблеми по пътищата към селата от общината, автобусите на общинския транспорт пътуват по разписание.

Опесъчаването ще продължи през целия ден, с цел да не се допусне заледяване на пътните платна, допълни Чалъков. Снегът засега е малко,около 2 сантиметра, но продължава да вали.

4 машини работя на връх Шипка, като основно също са опесъчителни и един снегорин, 2 са машините в района на Казанлък, които поемат обработката на пътищата от Републиканската пътна мрежа, в това число и третокласните. Две машини работят в района на община Павел баня.

Препоръката към водачите на автомобили е внимателно шофиране, подготвени автомобили, подходящи гуми и съобразени с пътните условия, са препоръките към водачите.