/ МВР
Три лица са задържани в кв. „Горубляне“ при разследване за разпространение на неистински парични знаци в големи количества
 
Вчера, 10.06.2020 г., в отдел „Икономически престъпления“ на СД на МВР е постъпил сигнал за лице, разпространяващо неистински парични знаци. Незабавно е бил сформиран екип, съвместно със служители от сектор „Кобра“ и ГД „Борба с организирана престъпност“.

фалшива валута
МВР

Около 1 ч. през нощта, в автосервиз в кв. „Горубляне“ в столицата, са били задържани две лица в момент на сделка. В лек автомобил м. „Мерцедес“, са били намерени 40 350 евро, 28 600 щатски долара и 20 паунда. Въпросните пари представляват неистински банкноти.

фалшива валута
МВР

На място са били задържани Н.Й. (на 18 години), ползвал МПС, в което са били открити банкнотите, и М.Н. (на 32 години) - купувач. Било е установено още едно лице – двадесет и три годишният Х.Х., български гражданин с ливански произход, собственик на автомобила.

По случая е било образувано досъдебно производство, което се води от Софийска градска прокуратура. Тримата са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР.

фалшива валута
МВР

От направена справка, към настоящия момент е известно, че Н.Й. и М.Н. са криминално проявени. Единият - за хулиганство и причиняване на телесна повреда, а другият – за измами, обсебвания и грабежи.

Работата продължава с активни действия по разследването на извършеното престъпление.

фалшива валута
МВР