/ iStock/Getty Images
Момичето е с богато криминално досие
Софийска градска прокуратура е привлякла в качеството на обвиняем 16-годишно момиче за грабеж над възрастна жена. Това съобщиха от прокуратурата.

Досъдебното производство по случая е започнало, след като на телефон за спешни повиквания 112 е бил подаден сигнал за грабеж в столичния квартал „Дружба“. Незабавно на място e бил изпратен полицейски екип, който установява на място двама младежи.

В хода на разследването е било изяснено, че по обед на 20 ноември, 86-годишна жена изтеглила парична сума от банкомат на бул. „Професор Цветан Лазаров“. Докато слагала парите в портмонето, възрастната жена била блъсната от непознато момиче, което го издърпало от ръцете й. Веднага след това девойката избягала в посока междублоковото пространство. Вследствие на нападението пострадалата паднала, при което получила фрактура на тазобедрената става. Случаен свидетел на инцидента видял двама бягащи младежи и се опитал да ги спре. Момичето се скрило между паркираните автомобили, като междувременно изхвърлило чуждото портмоне. Придружаващото го момче заявило, че не е съпричастен към извършването на грабежа и убедил приятелката си да признае вината си, което тя направила пред полицаите.

Задържаха криминално проявен мъж за въоръжен грабеж в София

Пострадалата възрастна жена понастоящем е в болнично заведение, поради причинената й средна телесна повреда. Предметът на престъплението – паричната сума в размер на 590 лева, е иззет и е приобщен към материалите на досъдебното производство. По най-бързия начин парите ще бъдат възстановени на пострадалата, съобщават още от обвинението.

С постановление на наблюдаващия прокурор Л.Н. е задържана за срок до 72 часа. Установено е, че момичето е криминално проявено за кражби, грабежи, държане на наркотични вещества, хулиганство. Предстои внасянето в съда на искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемата.