Вече изплашат пенсиите в Сеславци след дръзкия обир на пощенски клон
Вече изплашат пенсиите в Сеславци след дръзкия обир на пощенски клон / cнимкa: Sofia Photo Agency, архив
Вече изплашат пенсиите в Сеславци след дръзкия обир на пощенски клон
31944
Вече изплашат пенсиите в Сеславци след дръзкия обир на пощенски клон
  • Вече изплашат пенсиите в Сеславци след дръзкия обир на пощенски клон

От днес пенсиите в Сеславци вече се изплащат, съобщи пред Дарик зам.-директорът на „Български пощи" Станислав Дочев. Вчера двама въоръжени с автомати мъже откраднаха близо 15 300 лева от пощенски клон в квартала.

Пред Дарик той обясни, че в пощенския клон е проведена ревизия, след която е започнало изплащането на пенсиите. Те ще бъдат давани по график до 20 август. „Не може да има недоволни от тези действия", каза той. „Всичко е възстановено така както се свикнали и се извършва тази дейност", коментира той, относно графика на изплащане.

„Ръководството на „Български пощи" остро осъжда подобни престъпления с висока степен на обществен риск. От страна на служителите на пощите и охранителните органи са били спазени всички нормативни изисквания и мерки за сигурност. Така че изплащането на пенсиите е гарантирано от „Български пощи", уточни Дочев. Той заяви още, че всички клонове на пощите са оборудвани със СОТ и са под постоянно наблюдение.

Обирът на пощенския клон в квартала и днес вълнуваше жителите там. Местните разказаха пред Дарик, че снощи до късно обсъждали посегателството, а после залостили вратите. Какво още разказа живеещите в Сеславци чуйте в аудиофайла