Уволняват ватманката, причинила трамвайната катастрофа в София
Уволняват ватманката, причинила трамвайната катастрофа в София / снимка: БГНЕС

Ватманката, причинила катастрофата между двата трамвая на бул. „Христо Ботев", задължително ще бъде освободена от работа.

Това каза инж. Иво Василев, зам.-директор на Столичен електротранспорт пред Фокус.

По думите му жената е с достатъчно дълъг стаж, много е опитна и е била инструктирана.

„Няма оправдание за това разсейване и то - при положение, че има много сериозни материални щети и пострадали хора, макар и не сериозно", уточни той.

Според инж. Василев трамваят, причинил катастрофата, е със сериозни материални щети.

„Той е на над 35-годишна възраст и съответно ламарините и цялата му конструкция е такава, че при такива удари той изпитва много по-големи поражения", посочи инж. Василев и добави, че нанесените щети надхвърлят 3-4 хил. лв.

Относно щетите по блъснатия трамвай, който е нов и модерен, инж. Василев посочи, че той е със спукано задното стъкло и спукан буфер, което не е сериозна повреда. По думите му по-голямата част от пострадалите са били в трамвая, причинил катастрофата.

„Той е спрял рязко и са пострадали основно правостоящите хора, които не са се били хванали добре и са паднали на земята. 2-3 души са със счупен нос, а по-голямата част от пострадалите са уплашени, усещат дискомфорт и са със сътресения или натъртвания", уточни той.

Инж. Василев добави, че в ударения трамвай почти е нямало пострадали хора.