Удължават срока за оферти за инсталация от завода за отпадъци
Удължават срока за оферти за инсталация от завода за отпадъци / снимка: Sofia Photo Agency, архив

До 3 май е удължен срокът за подаване на оферти са изграждане на инсталацията за механично и биологично третиране на отпадъците, която е част от завода за боклук, който трябва да има София. Това стана ясно от думите на зам.-кмета по екологията на столицата Мария Бояджийска и обясни, че удължаването се налага, за да може кандидатите да се подготвят с техническите изисквания за предложенията си.

Бояджийска допълни, че в момента се обжалва изборът на изпълнител на компостиращата инсталация - също част от завода за управление на отпадъците в София.

Пред съветниците от екокомисията в Столичния общински съвет Бояджийска представи и плана за концесия на столичния Западен парк. Предвижда се в първите три години концесионерът да инвестира 2,5 млн. лв. в атракционен комплекс. Освен това се изискват и 2,7 млн. лв. инвестиции в поддържането на парка, алеите, озеленяването,
почистването, охраната и други. 250 хил. лв. пък се изисква да се вложат в построяването на спортни съоръжения, сред които тенис кортове, игрища и други.