Ученици от столичното 125-о училище в София внесоха сигнал в Столична Община за опасна пешеходна пътека в квартал “Младост”, предава NOVA.

Според живеещите в района, там често стават инциденти с пешеходци. Те твърдят, че зелената светлина на светофара е с продължителност 14 секунди, което не е достатъчно, за да се пресекат двете платна на бул. “Александър Малинов” и често стават инциденти. Децата минават на зигзаг между колите, част от които пък минават и на червено. 

Експерти от МРРБ ще подпомагат за ремонта на центъра на София

Преди 7 месеца на това място блъснаха майка с дете. Ученици и директорът на училището разказаха, че са ставали свиделите на няколко инцидента в този участък.

Димитър Петров, директор на “Дирекция анализ и управление на трафика” обясни, че дългият червен сигнал за пешеходци се дължи на това, че вероятно не е натиснат бутонът, който подава зелен сигнал.

По думите му интервалът е с продължителсност не 14 секунди, а 17, което “е съвсем нормално за 20 метра пресичане”. Директорката на училището настоява да се намали скоростта на автомобилите в участъка, да се поставят камери и да се регулира светофарът.
nova.bg