Трима простреляни след скандал за убито куче
Трима простреляни след скандал за убито куче / cнимка: DarikNews.bg, архив
Трима простреляни след скандал за убито куче
31044
Трима простреляни след скандал за убито куче
  • Трима простреляни след скандал за убито куче

Мъж простреля трима свои съседи в София заради това, че те са убили кучето му. Скандалът избухнал през изминалата нощ на улица „Суходол". Двама от пострадалите  са ранени в краката, а третият - в таза.

Малко след 02.00 часа след полунощ в Трето РПУ в столицата е подаден сигнал за стрелба на улица „Суходол" в София. След пристигането на полицейските екипи станало ясно, че неизвестен мъж е открил огън от преминаващ лек автомобил „Мерцедес" и е прострелял трима души. Кратко издирване отвело полицаите до извършителя - 60-годишен съсед на тримата мъже. Ето какво каза директорът на столичната полиция комисар Валери Йорданов:

„Оказва се, че 60-годишният мъж е прострелял трите лица, които са убили кучето му. Тъй като в района има многократни жалби за извършени кражби, скандалът възниква на тази основа и в последствие прераства в нанасяне на телесни повреди чрез огнестрелно оръжие. Въпросният човек незаконно притежавано оръжие няма. В момента претърсват района за оръжие".

Пострадалите са откарани в болница, а малко по-късно двама са освободени. По-късно  се оказало, че и тримата ранени са криминално проявени за кражби, а единият - обявен преди време за издирване. Заради инцидента от изминалата нощ полицейското присъствие в столичния квартал „Захарна фабрика" е засилено.