/ БТА
Софийският градски съд даде ход на делото срещу обвинения за тежкото убийство в София Веско Вълчинов.

веско вълчинов
БТА

веско вълчинов
БТА

В края на юли Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу Веско Вълчинов за това, че на 8 август 2023 г. в София предумишлено е причинил смъртта на К.П. по особено мъчителен начин и с особена жестокост. 

Според обвинителния акт Вълчинов е бил приятел с жертвата, но е бил гневен, защото смятал, че е загубил пари заради К.П. Обвиняемият завел жертвата в дома си в центъра на столицата, където с метална гира ударил девет пъти в областта на челото и главата на К. П. , като така му била причинена несъвместима с живота тежка черепно-мозъчна травма.

От прокуратурата обясняват, че след убийството, обвиняемият излязъл, върнал се със свой приятел - Константин Суботинов, и започнал да разчленява трупа на жертвата.

Няколко дни след като бе задържан, Вълчинов каза, че признава вината си.

Съдът конституира Таня Кръстева в ролята на частен обвинител и граждански ищец. Тя предяви граждански иск за 1 млн. лв. Обезщетението е за неимуществени щети. Защитата поиска домашен арест за обвиняемия, но съдът не уважи искането. Следващото съдебно заседание е насрочено за 14 ноември.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Николай Трифонов/БТА