Двама души са задържани след убийството на жертвата, чието тяло бе открито снощи в София. Припомняме ви, че криминалисти откриха човешки останки в шахта на жилищна сграда, която се намира на столичната улица "Г.С.Раковски".

В шахта във фризьорски салон са били открити човешките останки в София
 

труп София
БТА


Единият е арестуван за убийството, а вторият за лично укривателство, съобщиха от прокуратурата. Заподозреният като извършител е 29-годишен мъж. Полицията го издирваше от вчера. Той успял да се качи на Витоша, където през целия следобед се провеждаше спецакция по издирването му. Освен спецчасти, в акцията се включи и ПСС.

Малко след 16:00 часа бил намерен и арестуван, предава NOVA. Снощи заподозреният е искал да нощува в хижа „Алеко”, но не е имало места. За да слезе до „Драгалевци”, е ползвал градски транспорт. 

Тялото е на 41-годишен мъж, който е бил обявен за издирване. Арестуваният за смъртта му е бил негов близък приятел.
 

труп София
БТА


Откриха човешки останки в шахта в центъра на София (СНИМКИ)

Официалната информация по случая

Софийска градска прокуратура обяви, че ръководи разследването за извършено убийство на 8 август в центъра на София. Досъдебното производство е образувано в случай на неотложност от разследващ полицай при СДВР. До настоящия момент са извършени огледи на местопроизшествие и са разпитани свидетели.
 

труп шахта София
Булфото


На базата на събраните доказателства и проведените оперативни мероприятия от СДВР е задържано лице от мъжки пол, за което се предполага, че е извършител на престъплението.

Същевременно в хода на разследването са събрани доказателства за извършено престъпление - лично укривателство, от друго лице, което е спомогнало на предполагаемия извършител на убийството да избегне наказателно преследване. Заподозреният за личното укривателство също е задържан.

Заподозреният за престъплението е 31-годишен от София, криминално проявен, а неговият помощник – 24-годишен, съобщиха от МВР.