/ БГНЕС
Председателят на икономическата комисия в Столичния общински съвет Николай Стойнев от ГЕРБ обяви, че съветниците в София ще изслушат ръководството на „Топлофикация - София“ в най-скоро време, предаде БНР.

Заявеното намерение идва ден, след като изпълнителният директор на столичното топлофикационно дружество Кремен Георгиев подаде оставка.

Пускат парното в София

"Правомощията на надзорния съвет на дружеството са да приеме такава оставка и да назначи изпълняващ длъжността „изпълнителен директор“, защото в крайна сметка „Топлофикация София“ е едно от най-важните дружества. Вече сме след старта на отоплителния сезон и дружеството не може да стои без оперативно управление. Така че това е решението", заяви Стойнев.

Изпълнителният директор на "Топлофикация София" подаде оставка

Общинските съветници от БСП в София искат спешно заседание на три комисии във връзка с приетата оставка на директора Кремен Георгиев и настояват мениджърът на този пост да се назначава само след конкурс. Съветниците изказаха притеснение за началото на отоплителния сезон и големите задължения на топлофикационното дружество.

Председателят на групата Калоян Паргов посочи, че "трите комисии, които имат отношение към столичната "Топлофикация", тъй като отоплителният сезон вече навлиза - те трябва да изслушат надзора и управителното тяло с оглед моментното състояние, готовността за отоплителния сезон, причините, довели до тази оставка, ако са известни на надзора, и от тук нататък как продължаваме".

Топлофикация: Термовизионна камера улавя кражбите на топлинна енергия в сградата

Притеснителни са задълженията на общинските дружества, коментира председателят на групата на Демократична България Методи Лалов: "Над един милиард дългове имат общинските дружества, „Топлофикация“ - с най-много задължения. Това управление - на предишния Общински съвет, който доминира сега също, кметът Фандъкова, не са попречили най-малкото „Топлофикация“ да не затъне още повече, а при всички случаи това е проблем и на мениджмънт, при всички случаи това е проблем и на контрол, при всички случаи такава смяна на директор не е нещото, което трябва да получат софиянци".
БНР