Снегът обърка движението в София, ТИР-ове блокираха входа при Владая
Снегът обърка движението в София, ТИР-ове блокираха входа при Владая / cнимкa: Sofia Photo Agency
Снегът обърка движението в София, ТИР-ове блокираха входа при Владая
26766
Снегът обърка движението в София, ТИР-ове блокираха входа при Владая
  • Снегът обърка движението в София, ТИР-ове блокираха входа при Владая

Около 120 снегопочистващи машини работят в София към момента, а обстановката е нормална при зимни условия, каза за Дарик зам.-кметът Мария Бояджийска. Закъсненията на градския транспорт през деня са били от порядъка на 15 минути, тролейбусното движение е било нормално, уточни тя.

Силно затруднено е движението на излизане от София в посока Владая, съобщиха от пресцентъра на МВР. Дълга колона от автомобили се е струпала от Княжево по продължение на пътя към Перник. Около 14.00 ч. два ТИР-а са поднесли на непочистен участък от пътя и са препречили пътното платно. Това е предизвикало силно затрудняване на движението в района и впоследствие - струпване на дълга колона от автомобили. Достъп за освобождаване на ТИР-овете все още не е осигурен. Органите на "Пътна полиция" информират, че пътуващите в тази посока не могат да минават и през Мало Бучино.

До 60 минути от разписанията си закъсняват част от автобусите в столицата; между 10 и 15 минути са натрупаните закъснения при трамвайните и тролейбусните линии, съобщиха от Центъра за градска мобилност. Продължаващият снеговалеж и интензивното движение създават допълнителните проблеми при движението на градския транспорт в София.

Натоварено е движението по околовръстния път, по бул. Евлоги и Христо Георгиеви, на пл. "Орлов мост", при хотел "Хемус", бул. "България", бул. "Черни връх", бул. "Акад. И. Е. Гешов", бул. "Ген. Д. Николаев", бул. "Сливница", както и по бул. "Ал. Малинов".

Пистата на летището в София е затваряна веднъж днес следобед за около 30 минути, съобщиха от пресцентъра на аерогарата. Пистата се поддържа в състояние, позволяващо кацане и излитане на самолетите.