Сириец нападна продавачка в столицата
Сириец нападна продавачка в столицата / снимка: Sofia Photo Agency, архив

34-годишен мъж от сирийски произход нападна продавачка в магазин на бул. "Сливница", съобщиха за Дарик от СДВР. Инцидентът е станал около 18.30 ч.

По първоначални данни сириецът, който е със статут на продължително пребиваващ в страната, влязъл в магазин за кафе на булеварда. След като се приближил до касата, той ударил служителката, която се опитала да му попречи да отмъкне оборота.

На помощ се притекъл и клиент на магазина.

В крайна сметка след минути на мястото пристигнал патрул на полицията, който задържал 34-годишния мъж и го отвеел в Пето РУП.

Продължава работата за изясняване на инцидента.

За случая e уведомена прокуратурата.

Това не е първият случай на подобно нападение. 20-годишната студентка Виктория Христова също стана жертва на нападение през нощта на 2 ноември. Виктория е била нощна смяна в магазин за алкохол и цигари на улица „Пиротска", където работи като касиерка. Около 02.00 часа в магазина влязъл чужденец, който след спречкване с момичето й нанесъл над 10 удара с нож по гърдите, шията и ръцете. Той успял да отмъкне около 300 лева от касата на магазина и избягал.

Разследващите установиха, че нападателят е 20-годишният алжирец Салахедин Бин Аладин, който няма статут на бежанец. Той се укриваше няколко дни и успя да напусне страната с намерението да стигне до Кипър, но бе задържан от гръцките власти. Салахедин остава в ареста. Магистратите обаче пуснаха на свобода срещу подписка набедения за негов помагач и любовник - транссексуалния Александър Симеонов.