Сериозни мерки за сигурност преди вечното дерби заради сигнали за готвени сблъсъци
Сериозни мерки за сигурност преди вечното дерби заради сигнали за готвени сблъсъци / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Два часа преди началото на мача между Левски и ЦСКА, който ще се играе в събота от 16.00 часа на Националния стадион "Васил Левски", феновете на двата отбора ще бъдат допускани на стадиона. Това е една от мерките, които са обсъдени по време на спешно заседание при главния прокурор Сотир Цацаров.

Повод за срещата са сигнали за подготвяни групови нарушения, както и за организиране на сблъсъци между футболните ултраси. В МВР е разработен план за полицейските действия преди, по време и след мача.

Според взетите мерки за сигурност, на стадиона няма да бъдат допускани хора в нетрезво състояние, както и такива, които носят забранени предмети като оръжия, пиротехника и др.

По повод разпространени в интернет призиви на фен клубовете, привържениците на двете агитки да отидат на стадиона с маски, от СДВР напомнят, че това е незаконно.

Маскирани фенове няма да бъдат допускани и те ще носят съответната наказателна отговорност. От полицията призовават гражданите на София и почитателите на футбола да се разграничават от провокации и да избягват конфронтации.