/ Президентство на Република България
Държавният глава удостои главен комисар Николай Николов с Почетен знак на президента
Служителите на Главна дирекция „Противопожарна безопасност и защита на населението“ изпълняват с чест дълга си в една много тежка, рискована, но високохуманна професия и са достойни наследници на основателя на съвременното противопожарно дело в България Юрий Захарчук. Това заяви президентът Румен Радев на тържествената церемония по откриването на бюст-паметник на Юрий Захарчук, издигнал противопожарната служба на София до една от най-добрите в Европа.

Президентство на Република България

Президентът Радев отбеляза значимия принос на Юрий Захарчук за развитието на противопожарното дело в България с въвеждането на нови методи на работа, които издигат на най-високо ниво подготовката и престижа на българските огнеборци.

Президентство на Република България

По време на официалната церемония държавният глава Румен Радев удостои с Почетен знак на президента директора на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов за изключителните му заслуги по време на дългогодишната му и отговорна служба в системата на пожарната безопасност и защитата на населението, както и за неговия професионализъм и всеотдайност.

Президентство на Република България

„Общото между главен комисар Николай Николов и Юрий Захарчук е  всеотдайността, високият професионализъм и готовността да дадат всичко от себе си в името на България“, подчерта президентът Радев. Той подчерта също така, че дългогодишната служба и професионализмът на главен комисар Николов са ценно наследство, което е от полза за дейността на Министерството на вътрешните работи, както и за страната ни.