Ремонтът на „Дондуков се отлага засега
Ремонтът на „Дондуков се отлага засега / снимка: БГНЕС
Ремонтът на „Дондуков" се отлага засега
81111
Ремонтът на „Дондуков" се отлага засега
  • Ремонтът на „Дондуков" се отлага засега

Ремонтът на столичния булевард „Княз Александър Дондуков" се отлага за късна есен или началото на следващата година. Това заяви пред Дарик зам.-кметът на София Любомир Христов. Причината за отсрочката са ремонтите, които от началото на лятото блокират движението в столицата. От началото на юни трябваше да започне пренареждане на паважната настилка и освежаване на тротоарите по булеварда.

Въпреки предварителните нагласи, рехабилитацията на булевард „Дондуков" засега отпада от графика за масови ремонти в София. Ресорният зам.-кмет Любомир Христов коментира, че в противен случай ще има големи затруднения в движението: „Ще отложим ремонта за късната есен или началото на следващата година, с оглед на това, че са доста обектите в централната част, които са в цялостна реконструкция. Това допълнително ще натовари както автомобилния трафик, така и организацията на градския транспорт".

Абсурден знак регулира движението на „Руски паметник" (СНИМКИ)

Христов допълни, че в момента фокусът е насочен към завършване на ремонта на бул. „Цариградско шосе" и площад „Руски паметник": „През следващите дни предстоят по-сериозни затваряния около Руски паметник. С напредването на проекта предстоят пътните работи, което предполага и затварянето на по-големи площи от площада".

Отложеният ремонт на бул. „Дондуков" ще включва освежаване на паважната настилка, ремонт на пешеходните участъци и преасфалтиране от бул. "Васил Левски" до улица"Кракра".