/ iStock/Getty Images
Прокуратурата разследва убийство в Софийска област. От държавното обвинение информират, че инцидентът е станал на 27 февруари сутринта на циментова площадка в завод в град Долна баня, където е причинена смъртта на мъж, на 49 години. Разследването ще бъде възложено на екип от следователи от Националната следствена служба.

Досъдебното производство е започнато с първото действие по разследването - оглед на местопроизшествие. Според първоначалните данни от извършената аутопсия смъртта на В.Б. е настъпила в резултат на тежка съчетана травма на главата и тялото.

Потвърдиха 5-годишна присъда за причиняване на смърт в Антоновско село

По информация на "24 часа" става дума за Васил Богданов, който е ключов свидетел по делото срещу Атанас и Пламен Бобокови.

От показанията на разпитаните до момента не са събрани данни, сочещи за наличие на евентуална заплаха за живота и здравето на почналия приживе, както и такива, че той е имал подобни притеснения.

Любомир Милчев - Денди е с опасност за живота, разследва се опит за убийство

Назначена е съдебно-медицинска експертиза, допълнителен оглед на местопроизшествие и експертизи на веществени доказателства. Извършват се разпити на свидетели. Разследването по случая продължава.
БТА