/ iStock/Getty Images
Пакетите ще съдържат основни хранителни продукти, различни варива и консерви и ще се раздават всяка седмица
Раздават хранителни продукти в центровете за временно настаняване в София, съобщиха от Столична община.

"Столичната община първа започва изпълнението на проект, предназначен за подкрепа на нуждаещи се хора в центровете за временно настаняване. От днес започва предоставяне на пакети с храна за всички хора, настанени в трите центъра за временно настаняване на Столичната община. Проектът изпълняваме по фонд „Социална закрила“, заяви зам.-кметът Надежда Бачева.

Подслон за бездомни се предоставя в три Центъра за временно настаняване в София

Зам.-кметът по направление „Социални дейности и интеграция на хора с увреждания“ обяви началото на проекта. Над 400 души от центровете на Общината, които са най-големите в страната, ще се възползват от предоставените храни.

Те ще се осигурят през целия зимен период до края на март 2024 г. Пакетите ще съдържат основни хранителни продукти, различни варива и консерви и ще се раздават всяка седмица.

Към момента 402 души са получили закрила в трите центъра за временно настаняване. "Освен топъл обяд в кризисните центрове ще доставят хранителни продукти за семейства с малки деца", заяви зам.-министър Гинка Машова.

В Центъра за временно настаняване „Света София“ присъстваха и изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане Надя Танева, изпълнителният  директор на Фонд „Социална закрила“ Марина Сарадинова, както и директорът на дирекция “Социални дейности” на Столичната община Мина Йовчева и директорът на Центъра за временно настаняване Галина Георгиева.