/ БГНЕС
Пренареждането на жълтите павета в центъра на столицата продължава, а участъкът остава затворен за движение.

Пренареждането започна на 16-ти юли, участъкът от бул. „Васил Левски“ до ул. „15-ти ноември“ беше затворен за движение.

От Столична община съобщиха, че ще се опитат да завършат второто пренареждане на жълтите павета на 15-септември, когато трафикът се увеличава, но уточниха, че на първо място е спазването на утвърдената технология, както и качественото изпълнение.
 

БГНЕС


Изпълнителят „Трей Груп Холд“ ЕАД извършва за своя сметка второто пренареждане на жълтата паважна настилка в участък от бул. „Цар Освободител“ между ул. „15 ноември“ и бул. „Васил Левски“.

Самото пренареждане на жълтите павета с материали и труд струва около 206 млн. лв., които не бяха платени и при първото пренареждане, защото имаше редица нередности.

От Центъра за изследвания и проектиране към Университета за архитектура, строителство и геодезия бяха извършени изпитвания на влаганите в зоната строителни материали.
 

БГНЕС



Работният доклад на експертната група беше предаден в Националния институт за недвижимо културно наследство. А пренареждането на жълта паважна настилка се извършва след одобрение на нова технология от института, както и след приключване на строителните дейности по ул. „Оборище“, тъй като тя се явява обходен маршрут.

На място непрестанно има служители на Столична община, както и на „Строителен надзор“, така че и строителят, и самите работници да виждат, че контролът е непрестанен.

Работата върви към приключване, над 95% от настилката е пренаредена, остава само в зоната на кръстовището с ул. "15-и ноември". Миналия път го казахме, най-важно за нас е качеството. Това заяви заместник-кметът на Столична община в направление „Обществено строителство“ Ангел Джоргов пред журналисти по време на проверка по пренареждането. 

Тук има постоянно представители на надзора и Столичната община, както и техническите ръководители, обясни Джоргов. Казахме, че както на този булевард, така и на всички останали булеварди, на които има ремонти и стеснения, гоним срок от 15 септември, но не навсякъде това е възможно, посочи зам.-кметът.

 
Николета Василева/БТА