Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 23-годишен мъж за извършен грабеж, при който е използвана сила.

Обвиняемият с инициали Ю.П. е отнел сумата от 5820 лева от владението на Б.Х., като нанесъл удари с юмрук в областта на тялото мъжа. След това го е бутнал силно с ръце в гърдите, а жертвата е паднал на земята. Задържаният мъж взел парите и избягал.

Престъпление между тортите: Служителка на сладкарница обра своя колежка

Инцидентът е станал посред бял ден в столичен квартал - около 16,50 часа в близост до кръстовището на ул. „Екзарх Стефан“ и ул. „Хан Кубрат.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 3 до 10 години.

По време на извършването на деянието Ю.П. е бил в изпитателен срок от предходно осъждане. Предвид възможността да извърши друго престъпление, е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

Мъж обра тийнейджър на стълбите на метростанция в София

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.