/ БГНЕС, архив
Отсечката между ул. "Кракра" и бул. "Васил Левски" ще остане затворена до есента
Нова блокада по столичния булевард „Княз Александър Дондуков”. От събота до края на септември изцяло се затваря за движение отсечката между бул. „Васил Левски” и улица „Кракра”. През това време движението основно ще се извършва именно по „Кракра”,  където ремонтните дейности приключват утре.

Затварят част от бул. „Дондуков” за ремонт до края на август
 
Поредна тапа очаква софиянци от края на седмицата. Нова отсечка по булевард „Дондуков” ще бъде изцяло затворена до есента. Ресорният зам.-кмет Евгени Крусев съобщи, че движението се спира между бул. „Васил Левски” и улица „Кракра”, по която дейностите почти завършват, за да може автомобилите да бъдат пренасочени през нея.
 
"В момента всички сили са насочени към улица "Кракра", която предстои да бъде отворена в края на петъчния ден. Там в момента се полага износващ пласт настилка, контактната мрежа се изгражда. Новата стрелка, която ще се изгради, от ул. "Кракра" в посока паметника Левски, както и обратно, е за да може движението да бъде пуснато двупосочно по улица "Кракра" през уикенда, а бул. "Дондуков" между "Кракра" и "Васил Левски" да бъде затворено изцяло. От събота се планира да бъде затворена отсечката между "Кракра" и "Васил Левски" до края на септември", обясни Крусев.

Велоалея по "Дондуков" ще има въпреки запазването на паважната настилка
 
Промени ще има и при движението на колите от градската мрежа, допълни Крусев.
 
"Тролеите ще минават от паметника Левски по бул. "Янко Сакъзов" на ул. "Кракра" ще правят ляв завой и на бул. "Дондуков" се включват в контактната мрежа", каза още той.

Ремонтът по бул. "Дондуков" тече с пълна сила, тапи изнервят шофьорите
 
Плановете на общината са цялостното обновление на „Дондуков” да приключи през есента.