От „Софийска вода” ще раздават вода в жегите
От „Софийска вода” ще раздават вода в жегите / снимка: Софийска вода

„Софийска вода” АД ще посреща в два последователни дни, обещани от синоптиците да бъдат горещи, столичани и гости на града с чаша чиста питейна вода в центъра на столицата. Традиционната кампания „Утоли жегата” провеждаме вече за четвърта поредна година.

Доброволците ще открият пунктовете за вода на 11 и 12 август (понеделник и вторник), между 10.00 и 15.00 ч., на следните адреси: пешеходната зона на бул. „Витоша” - в близост до ул. „Парчевич” и до ул. „Неофит Рилски”, както и бул. „Васил Левски”, до входа на Художествената академия.

Всички, които са любопитни да научат интересни факти за състава и качеството на питейната вода, ще могат в реално време да проследят физикохимичните анализи, който професионалисти ще направят със специалната мобилна лаборатория на бул. „Витоша”. Това е нашата неподправена гаранция за добрата питейна вода за столичани, акцентират от дружеството.

„Независимо от градусите, сезона или натовареното ни ежедневие, водата е важна част от нашия начин на живот и затова не трябва да забравяме да пием необходимото ни количество, за да сме здрави и в добра физическа и духовна форма. Тази година капризите на времето ни принудиха да проведем инициативата с няколко седмици по-късно спрямо минали години”, посочват още от дружеството.

Като компания с грижа за здравето на столичани, „Софийска вода” желае да напомни колко е важно да се пие достатъчно вода, особено такава с добри физико-химични и вкусови показатели и строго контролирана, каквато е нашата софийска вода.