пътен ремонт
пътен ремонт / iStock/Getty Images
От утре - 11 февруари, продължава ремонтът на още два участъка от Северната дъга на Софийския околовръстен път, с обща дължина 6,4 километра, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Той е част от започналото в края на 2020 г. поетапно обновяване на второкласния път. През м. г. бяха ремонтирани три участъка с обща дължина 5,9 км, както и прилежащите съоръжения.

Строителните дейности започват утре с фрезоване на старата асфалтова настилка в 3,6-километрова отсечка между кръстовищата за Световрачене и Войнеговци и за с. Локорск. От 19 февруари ще започнат ремонтните работи в 2,8 км участък от кръстовището за Чепинци до връзката за язовир "Чепинци".

По време на ремонта двата участъка от Северната дъга ще бъдат изцяло затворени за движение. Трафикът ще преминава по обходен маршрут: през Чепинци, Негован и Световрачене. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и да спазват стриктно ограничението на скоростта до 50 км/ч и поставената пътна сигнализация. При влошаване на метеорологичните условия е възможно в затворените участъци да се възстанови временно движението, за да се предотвратят затрудненията при придвижването по обходните маршрути.

Предвижда се ремонтните работи да приключат до средата на май.