/ БГНЕС
Олимпийски легенди и дипломати повеждат шествието
96836
Олимпийски легенди и дипломати повеждат шествието
  • Олимпийски легенди и дипломати повеждат шествието
Поетапно ще бъде затваряно движението по трасето на днешното велошествие София кара колело“.
 
Велокарнавалът стартира в 11.30 ч., а участниците се събират в 10.00 ч. пред Народното събрание. От 12.00 ч. започват състезанията в Южния парк.

Още две причини да карате колело
 
С украсени велосипеди и много съпътстващи събития ще мине днешното велошествие, което организират от Столичната община под мотото „София кара колело“. На колело ще видим Олимпийските легенди Йордан Йовчев и Евгения Раданова, младия талант в алпийските ски Алберт Попов и участничката на Олимпиадата в Пьонгчанг Теодора Пенчева, както и много дипломати.
 

БГНЕС


Събитието е отворено за всички ентусиазирани велосипедисти в града, които трябва да се запишат за участие в 10 часа пред паметника на Цар Освободител. Оттам колоната час и половина по късно ще се отправи към Южния парк, а маршрутът й минава покрай Перловската река.

Карайте колело за здраво сърце
 
Организационният секретар на фондация „София град на спорта“ Анатоли Илиев обясни какви промени в движението предстоят, като успокои, че затварянето на всички булеварди общо няма да отнеме повече от 20-25 минути: "Затварянето е поетапно, за да не пречим на градския транспорт. Тръгваме от "Александър Невски", слизаме на "Васил Левски" и след това тръгваме по "Цариградско шосе", където ще затворим движението за не повече от пет минути. След това тръгваме по "Евлоги Георгиев", където ще бъде затворено може би в рамките на 7-8 минути и веднага колоната ще стъпи на бул. "България".
 

БГНЕС

 
В Южния парк организаторите са подготвили състезания за деца и възрастни с награди, както и музикална програма.

Карането на колело удължава живота