Общината няма да почиства вътрешноквартaлните улици
Общината няма да почиства вътрешноквартaлните улици / Sofia Photo Agency

Спокойна е обставонката по пътищата в столицата съобщи пред Дарик радио главен инспектор Любка Маринова от „Пътна полиция – КАТ”. Има полицейски постове по входно-изходните магистрали. От сутринта са станали 6 произшествия, в неделя 97, но леки. От началото на годината при пътни инциденти в София е загинал един човек, а 26 са ранени, като двама от тях са с опасност за живота, съобщи Любка Маринова. Тя увери, че движението в столицата е нормално, основните улици са изчистени, тези, по които минават колите на градския транспорт, също.

„Да бъдат по-внимателни и да не бързат, тъй като на места пътните платна са хлъзгави, да спазват дистанция и ако са с летни гуми, да не излизат”, призова шофьорите Любка Маринова.

Вътрешнокварталните улици в столицата няма да бъдат почиствани допълнително, съобщиха от Столичната община. Оттам допълват, че в момента е почистена основната градска мрежа - улици на масовия градски транспорт и тези с обществена значимост. Ще се работи и за почистването на спирките на градския транспорт и останалите места, включени в годишната задача за зимно почистване.

От общината напомнят на гражданите и фирмите, че според нормативната уредба, те са задължени да почистят прилежащите им тротоарни площи и пространства.

Летището в София работи без проблеми, съобщиха от аеропорта. Пистите са почистени от снега и няма анулирани полети. Отменените полети са планови и са по решение на авиокомпаниите. Няколко самолета ще отлетят със закъснение, но то е в рамките на нормалното - до 20 минути, обясниха още от летището.