/ Sofia Photo Agency, архив
Не токов удар изключил парното на софиянци, категорични са от ЧЕЗ
92452
Не токов удар изключил парното на софиянци, категорични са от ЧЕЗ
  • Не токов удар изключил парното на софиянци, категорични са от ЧЕЗ
Версията на "Топлофикация София", че токов удар е причината за аварията, която остави хиляди столичани на студено и без топла вода, се оказа невярна. От ЧЕЗ отрекоха токов удар да е предизвикал проблемите с топлоподаването, стана ясно от думите на Виктор Станчев от електроразпределителното дружество.

"Няма такъв токов удар, не знам откъде излизат тези изявления. Не са информирали, включително и ръководството на топлофикационното дружество, по никакъв начин не са заявили, че има проблем със захранването. Ние гледаме по нашата мрежа,следим денонощно всички процеси по мрежата. На този етап няма абсолютно никакъв проблем с мрежата, или проблем да е създаден, който да предизвика този срив в топлоподаването на "Топлофикация", обясни Станчев.  

Токов удар е причинил аварията в топлоподаването

Междувременно от столичната топлофикация обявиха, че вече е спряно парното и топлата вода във всички части на "Младост", като предстои прекъсване в още пет квартала - "Студентски град", "Дървеница", "Мусагеница", "Витоша" и "Малинова долина".

Жителите на тези квартали ще са без топлоподаване две денонощия, като през това време от топлото ще отстраняват аварията.

В същото време от ЧЕЗ обясниха, че нямат информация от топлофикация кои райони нямат парно и топла вода, за да променят планираните прекъсвания и потребителите да не остават едновременно без ток, парно и топла вода.

Омбудсманът съветва всички без парно да пускат жалби до "Топлофикация"

"Ще направим всичко възможно там, където топлоподаването е ограничено, ние да намалим до минимум плановите ни работи или поне да скъсим периодите, в които клиентите ще останат без електрозахранване", поясни Станчев.

Омбудсманът Мая Манолова посъветва потребителите останали без парно и топла вода в столицата, да подадат жалба за неустойка до "Топлофикация София" преди 1 март, защото тогава запаметената информация се нулира.