/ Sofia Photo Agency, архив
Средствата бяха разпределени между фондация "Нашите недоносени деца" и сдружение "Аутизъм днес"
Над 45 000 лева събра седмият традиционен търг на Дарик
93274
Над 45 000 лева събра седмият традиционен търг на Дарик
  • Над 45 000 лева събра седмият традиционен търг на Дарик
Рекордните 47 605 лв. бяха събрани на седмия поред благотворителен търг, организиран от Дарик.

Средствата бяха разпределени между фондация "Нашите недоносени деца", които получиха чек за 23 295 лв. и сдружение "Аутизъм днес", на което беше даден чек на стойност 24 310 лв.
 
Ценни спортни артикули, уникални картини и снимки за благотворителния търг на Дарик (СНИМКИ)

Средствата бяха връчени на двете неправителствени организации в резиденцията на посланика на Великобритания Нейно Превъзходителство Ема Хопкинс, която е патрон и гарант за прозрачността на последния благотворителен търг.
 
"Изключително важно е медиите да са социално ангажирани", каза посланик Хопкинс. "Много уважавам Дарик. Двете каузи, които подкрепя тази година са изключително важни. Много се радвам, че българският бизнес ги подпомага. Според мен това е много важно", допълни още тя.
 
Част от сумата ще бъде използвана за създаването на център за проследяване на недоносените деца, а с останалите средства и тази година ще бъде закупена медицинска апаратура, обясни Нина Николова от фондация "Нашите недоносени деца".
 
Мина Ламбовски
от сдружение "Аутизъм днес" сподели, че получените от тях средства ще бъдат използвани за обучение и сертификация на специалисти, които да работят с децата от аутистичния спектър.