/ iStock/Getty Images
На обновения Терминал 2 на столичното летище ще бъдат осигурени значително повече гишета за обслужване и регистрация на пътници (Check-in гишета), съобщиха от пресцентъра на Летище София. 

Проектът предвижда през следващата година и половина броят на гишетата за регистрация да се увеличи от сегашните 34 до 52. Стратегията на концесионера за петзвездно регионално летище включва редица подобрения на летището, включително прехвърляне на самолетния трафик от 70-годишната сграда на Терминал 1 към Терминал 2 след цялостното му преустройство.

Повече гишета означават подобрен капацитет на летището, по-голямо удобство за нашите клиенти, по-бързо обслужване на пътниците, допълват от летището. 

За да се освободи място за новите гишета, ще бъде преместена зоната за вътрешни полети, което ще позволи на пътниците за Варна и Бургас да използват заведенията за хранене, търговските площи и другите удобства на терминала, което не е възможно в момента.

Всички гишета за регистрация ще бъдат свързани с изцяло нова система за обработка на багажа, която ще позволи на пътниците сами да обработват регистрирания си багаж. Развитието на зоната за заминаване е планирано за 2023 г., уточняват от столичната аерогара. 
БТА