Любомир Дреков
Любомир Дреков / Район "Лозенец"
24 детски площадки от общо 34 съществуващи са реновирани в столичния квартал „Лозенец“ през последните няколко години. Налице са готови проекти за още 7 – отчете кметът на района Любомир Дреков, който е претендент за нов мандат.

До момента именно в междублокивите пространства в квартала са били акцент в работата на районния кмет.

Гражданите не дойдоха при гражданската кандидатка Мая Манолова в "Лозенец"

"Междублоковите пространства постепенно придобиват един различен облик, не без активното участие на живущите. Пример за това са реализираните проекти по Програма „Зелена София“, студентските практики на Университета по архитектура, строителство и геодезия и др", посочи Дреков.

"В момента ремонтираме настилките в междублоковите пространства на високите блокове на бул. „Н. Й. Вапцаров“. Изцяло сме реновирали и две градинки, едната от които е с площ над 14 дка, от които 2.8 дка са настилки, които са сменени. Изградена е поливна система, както и нови алеи, осветление, детска площадка. Засадени са широколистни и иглолистни дървета. Поставени са пейки и кошчета за отпадъци, видеонаблюдение", заяви кметът на район „Лозенец“.

"Имаме още много работа в тази посока, но сме поставили основите и междублоковите пространства, и местата за отдих продължават да са приоритет в програмата ми за следващите 4 г.", обобщи Любомир Дреков.