Те искат връщането на бившия вече директор на лечебното заведение д-р Румен Велев
Медици от Втора АГ болница „Шейново“ в София по обед излязоха на пореден мълчалив протест в двора на лечебното заведение.

Те носеха медицински маски, покриващи устата и носа им, и плакати с различни надписи, сред които „Искаме основателна причина за незачитането на резултатите от конкурса за изпълнителен директор на болница „Шейново“.

От персонала на лечебното заведение подкрепят вече бившия директор на болницата д-р Румен Велев, който единствен се е явил на конкурса за директор, но вместо него за временно изпълняващ длъжността е била назначена д-р Таня Андреева. На 14 септември Столичният общински съвет гласува повторно освобождаването на д-р Румен Велев от длъжността на изпълнителен директор на "Шейново".

Таня Андреева временно оглавява болница „Шейново", Велев е отстранен

"Искаме да заявим, че тези, които излизаме го правим доброволно и изцяло по собствено желание, за да подкрепим д-р Румен Велев и справедливостта! Искаме да заявим, че сме против внушенията на д-р Антон Койчев - Председател на Комисия по здравеопазване и социална политика към СО, който каза, че сме „ административно“ принудени да протестираме и,че не му се "занимава с нас"! Искаме да заявим, че сме възмутени от извършените нечестни манипулации с оценките от проведения конкурс за Изпълнителен Директор на болница Шейново Искаме да заявим, че сме против извършената незаконна подмяна на д-р Румен Велев с д-р Таня Андреева. Това е позорно!", заявиха от болницата.

Казусът „Шейново“: Служители излязоха на протест пред болницата

В позиция на лекари, акушерки, гинеколози и други медици от болницата питат къде д-р Таня Андреева повторно е върната за временен ръководител на болницата, след като СГС е спрял вписването ѝ като директор и Областният управител е върнал на Столичния общински съвет (СОС) решението за повторно разглеждат.

Теодора Цанева/БТА