Таня Андреева временно оглавява болница "Шейново" до провеждането на процедура за избор на изпълнителен директор. Това е решение на Столичният общински съвет.

Казусът „Шейново“: Служители излязоха на протест пред болницата


От поста е освободен досегашният директор Румен Велев. Докладът за освобождаването на Велев бе повторно гласуван от СОС, след като беше върнат за преразглеждане от областния управител на София. 

Припомняме, че в понеделник работещи в болница „Шейново“ се събраха в двора на лечебното заведение с настояване за законна и открита процедура за избор на изпълнителен директор. Те изразиха недоволство от провеждането на последния конкурс за ръководител. 

Единственият кандидат за изпълнителен директор – д-р Румен Велев, е получил „оценка, позволяваща му да бъде избран и да изпълнява тази длъжност“, но Столичният общински съвет (СОС) „взима решение за отстраняване на д-р Румен Велев от длъжността и посочва д-р Таня Андреева“, която не се е явявала на конкурса, да заеме поста на изпълнителен директор, посочиха по-рано в прессъобщение от болницата. 

Андреева ще заема длъжността за срок не по-дълъг от шест месеца.
БНТ, NOVA, Елена Николова/БТА