/ iStock/Getty Images
Ледената пързалка, която се намира в общинския спортен комплекс в парк "Възраждане" в София, ще отвори врати на 30 ноември, съобщиха за БТА от пресцентъра на Столична община.

Ледената пързалка е с площ от 800 кв. м. и капацитет до 150 ползватели едновременно. Спортният комплекс се простира на площ от близо 24 000 кв.м. Заедно с ледената пързалка са разположени още 4 игрища за мини футбол, 3 игрища за тенис на корт, игрище за плажни спортове, за баскетбол, покрита площадка за тенис на маса с 8 тенис маси, мини игрище за деца.

Това е седмият сезон, в който магията на кънките ще посрещне любителите на зимните спортове в паркова среда, посочват от общинското дружество "Спортна София 2000".
В изпълнение на социалната политика, заложена в програмата на кмета на Столична община, насочена към спорта в свободното време за деца и ученици, "Спортна София 2000" е разработило различни възможности за ползване на пързалката.

На ледената пързалка в Русе: Приказни герои и безплатни уроци (СНИМКИ)

В делнични дни от понеделник - петък, сутрин от 8.30 - 09.30 часа, децата от детските градини, както и учениците ще ползват съоръжението безплатно. Допълнително за учениците в сесиите от 10.00 до 17.30 часа пързалката ще работи с вход свободен. Ще се заплаща само за наем на кънки и на инструктор.

Пързалката предлага и възможности за начално обучение на деца и начинаещи в спортове като хокей на лед, фигурно пързаляне и други.

Цените за ползване на съоръжението са: вход - 8 лв. за сесия с времетраене от час и половина; наем на кънки - 6 лв. за час и половина; инструктор - 6 лв. за 30 мин.

Сесиите започват от 10.00 часа и са с продължителност по час и половина. Последната сесия започва в 20.00 часа. Пързалката е обезпечена с кънки за различни възрасти.

Работното време на пързалката е:

Понеделник - петък - от 8.30 до 21.30 часа;

Събота - неделя - от 10.00 до 21.30 часа.

За желаещите да се докоснат до магията на кънките, за доброто настроение на пързалката и условията, които тя предлага, отново ще се грижи персонал от инструктори, както и служители по поддръжка на спортното съоръжение. Леденото поле се обработва със специализирана машина тип "ролба", което е гаранция за високото качество на леда.
Функционирането на обекта е съобразено с условията на работа при спазване на противоепидемичните мерки в София.

Спортният комплекс се управлява от общинското дружество "Спортна София 2000", което реализира проекта чрез "Фонд за устойчиво градско развитие", уточняват от пресцентъра.
БТА