/ БГНЕС
Днес ще стане ясно колко от арестуваните при акцията в столичния квартал "Орландовци" 15 души остават в ареста. Очаква се прокуратурата да им повдигне обвинения в разпространение на наркотици, кражби и грабежи.
 
Над 15 задържани при операцията срещу наркоразпространение и грабежи в „Орландовци“ (СНИМКИ)

Голяма част от задържаните са представители на клана на Гольовците, замесен в масовия бой в Кюстендил, довел до смъртен случай. Разследващите проверяват и каква е съпричастността към групата на двама полицаи от столичното Второ РПУ, заподозрени, че са ѝ осигурявали чадър.
 
Ако не са привлечени като обвиняеми ще бъдат обвинени 14 души с един водач - Коце Белия. В този район на София е криминален авторитет. Обвинен за рязане на мантинели, тежки грабежи - на поща, разпространение на наркотици, гробищна мафия и други. 90% от задържаните в акцията са от клана "Гольовци", съобщи зам. главният прокурор Иван Гешев пред NOVA тази сутрин. 

Оръжия и наркотици са намерени при спецакцията в Орландовци

"И двамата задържани полицаи ще бъдат привлечени като обвиняеми. У единия от тях е открито известно количество наркотици. Те са дългогодишни служители на "Охранителна полиция". Единият е уволняван, другия е в процес на освобождение", заключи заместникът на главния обвинител на страната. А двамата задържани служители на реда са получавали пари за осигуряване на "чадър", поясни още Гешев.