Любомир Дреков
Любомир Дреков / Район
В своята програма за управление на район "Лозенец" кандидатът за трети пореден мандат Любомир Дреков залага задължителна, по думите му, промяна в структурата на администрацията.

"Създаваме специално звено, което да отговаря само на новите, бързоразвиващи се южни квартали, чиито проблеми са строго специфични и изискват по-детайлен чисто градоустройствен подход", заяви той.
 
"Новото звено ще работи под ръководството на ресорен заместник кмет на районната администрация. Той е жител на квартала, познава хората, проблемите и всички текущи проекти и процедури", каза Дреков.

Любомир Дреков ще държи метрото да минава през "Лозенец" до "Студентски град"


"Опитът ми през изминалите осем години показа, че работата в кв. "Витоша-ВЕЦ Симеоново" и кв. "Кръстова вада" изискват ежедневен контрол и отнемат наистина голям ресурс на администрацията. Проблемите там се различават значително от проблемите в старата част на кв. "Лозенец", например. От друга страна, за мен беше важно, да намерим достатъчно активни хора от квартала, с които работим, както за разрешаване на малките локални проблеми, така и за промяна на цялостната визия на тези квартали.  Идеята за промяна на структурата дойде най-вече благодарение на работата ни с инициативния комитет на кв. "Витоша-ВЕЦ Симеоново" през последните почти две години. Смятам, че е важно, да надградим тази връзка с жителите на квартала и да продължим да работим заедно, за създаване на една по-добра и устойчива среда", допълва кандидатът за кмет на район "Лозенец".


Междублоковите пространства в Лозенец са приоритет на Любомир Дреков