/ Пирогов
Осмомартенска акция по кръводаряване ще се проведе в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" - "ПоДари шанс за живот чрез кръвта си". Това съобщиха от лечебното заведение.. 

Първата за 2023 година кампания за даряване на кръв ще се проведе на 7 и 8 март, вторник и сряда, от 8.30 до 13 часа, в рапортна зала "Емил Таков", ет. 2 (над спешното отделение) в болница "Пирогов". 

Университетската спешна болница, която денонощно приема за лечение пациенти с най-тежки заболявания, стартира двудневната акция сред своите служители, за да подпомогне сериозната нужда от кръв за пациентите си

В кръводаряването могат да се включат и дългогодишни кръводарители, близки на пациенти, както и всички хора с големи сърца, желаещи  да подарят шанс за живот. Изключително признателни ще сме на всички дарители и особено на онези, които са от група "А-". 

За последната година болница "Пирогов" е използвала близо 1700 литра кръв и 761 литра плазма, съобщава д-р началника на Отделението по " Трансфузионна хематология" в "Пирогов" д-р Евгения Шурлиева. Тя припомня и, че в световен мащаб кръводаряването е все по-препоръчителен метод за регенериране на клетките в човешкия организъм. 

За последната година болница "Пирогов" е използвала близо 1700 литра кръв и 761 литра плазма, съобщава д-р началника на Отделението по " Трансфузионна хематология" в "Пирогов" д-р Евгения Шурлиева. Тя припомня. че в световен мащаб кръводаряването е все по-препоръчителен метод за регенериране на клетките в човешкия организъм. 

От болницата уточняват, че кръводаряването няма никакви рискове за здравето. 
УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов"