/ БТА
Значително количество наркотици са иззети при спецакция на пирдопските криминалисти. Полицейските действия са реализирани след анализ на придобита оперативна информация. В условията на неотложност служители на РУ-Пирдоп предприели претърсване на частен адрес в Златица, обитаван от 36-годишен криминално проявен и осъждан мъж. Това съобщиха от ОДВМР-София. 

В предверието на постройка, обособено извън къщата, полицейските служители открили два  найлонови плика със ситно смляна зелена тревиста маса, кофа със стръкове зелена тревиста маса и кутия със суха зелена тревиста маса.

При извършения личен обиск от мъжа било иззето пликче с аналогично съдържание.  След изготвена експертиза е установено, че иззетата тревиста маса с общо тегло 1757 грама е марихуана.

Мъжът бил задържан за срок до 24 часа.

След приключване на действията по разследването по образуваното бързо производство, проведени под надзора на районната прокуратура, вчера той е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 354А, ал.3 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.