ж
ж / Thinkstockphotos
Националният археологически институт и музей на БАН ще представи днес пред ученици от втори клас на 18-то Средно училище "Уилям Гладстон" една от своите нови инициативи по финансираната от Министерството на образованието и науката програма "Образование и наука" за дейности, които да развият и надградят училищното образование чрез обучение в музеите. Това съобщи пресцентърът на БАН.

Програмата, която ще бъде представена, е обвързана с учебния план по предмета "Околен свят" за втори клас и по-конкретно с темите "Моето родно място" и "Забележителности в родното място".

Учени от Китай посетиха Българската академия на науките


Образователната тема е разработена на достъпно ниво за съответната възрастова група, като едновременно с това децата ще бъдат въведени в академичния свят и в неговите понятия.

Чрез неформални методи на обучение (предметно базирано обучение и учене чрез преживяване) и с използването на експонатите от богатата колекция на НАИМ, като опорни точки в обучението по "Околен свят", децата ще бъдат въвлечени в тайнствата на археологията и в "дебрите" на историята, събуждайки естествената детска любознателност към непознатото и неизвестното.

С помощта на активиращи дейности като дискусии и игри, учениците ще затвърдят не само наученото в музея, но и голяма част от преподадения в училище материал.

Представянето на програмата е от 10.00 часа в Националния археологически музей на БАН
БТА