/ Георги Димитров
Японската градина в Столичния зоопарк очарова със своята красота.

Георги Димитров

Кметът на София Йорданка Фандъкова и Н. Пр. Нарахира Хироши, извънреден и пълномощен посланик на Япония в България, присъстваха на откриването на възстановената японска градина в Столичния зоопарк. 

Георги Димитров

Георги Димитров


Георги Димитров

„Зоологическата градина има традиции във взаимоотношенията със своите дарители и осиновители, те стават приятели на Зоопарка, а грижата за животните и средата се превръща в кауза", каза кметът на София при откриването на обновеното пространство.

Георги Димитров

Георги Димитров

Японската градина е символ на хармония и взаимоотношения с природата, създава спокойствие, уют и хармония с околната среда“, посочи още кметът. Японската градина в Столичния зоопарк е създадена през 2006-2008 г. от японския доброволец и ландшафтен архитект Суемацу Торо и е единствената общественодостъпна японска градина в София.

Георги Димитров

Георги Димитров

Тя бе обновена с финансовата подкрепа на фирма “Такеда България” ЕООД. Екипът на ландшафните архитекти братя Папунджиеви се погрижи това бижу на Зоопарка да бъде още по-красиво и по-колоритно отпреди.

Георги Димитров

Георги Димитров

Следвайки оригиналния проект на създателя ѝ, те обновиха аранжировката, засадиха нови растения, характерни за този тип градини, и вдъхнаха нов живот на градината.

На събитието присъстваха още г-н Тодор Кесимов, управител на „Такеда България“ ЕООД, зам.-кметът Десислава Билева и директорът на Столичния зоопарк Добромир Бориславов, съобщиха от Столична община.