/ БТА
"Не само ние, всички хора в София настояваме да има много строг контрол за скорост и за употреба на алкохол и наркотици. Очевидно, че това е пандемия, че без контрол хората се отпускат. Не е възможно навсякъде да се сложат бетонни прегради, но камерите вършат работа. И трябва да са много - камери за скорост, трябва да има екипи на "Пътна полиция", повече в София, но това вече не може така да продължава", коемнтира пред журналисти столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя провери ремонта и реконструкцията на столичния булевард "Първа българска армия".

Йорданка Фандъкова бул. Първа българска армия
БТА

По повод катастрофата на пътя София - Самоков тя съобщи, че в района на инцидента не е имало камери за видеонаблюдение. Фандъкова се обяви за повече камери за скорост и засилен полицейски контрол:

"Доколкото съм информирана няма инфраструктурни проблеми в участъка с тежкия пътен инцидент в столичния район "Панчарево", коментира Фандъкова. 

Йорданка Фандъкова бул. Първа българска армия
БТА

Фандъкова коментира и бедствието в Карлово. Тя благодари на спасителните екипи на Столична община, които са оказали помощ още в първите дни на бедствието за спасяването на хората. Изключително тежка е ситуацията – ние изпратихме камион с пакетирана храна и консерви. В контакт сме с кмета на Карлово. Моята задача за територията на Столичната община е да правим всичко необходимо за превенцията, но никой не е застрахован от подобни бедствия, каза столичният кмет.

Рецидивист с 20 акта: Кой е шофьорът, предизвикал катастрофата край София

По думите й всяка година Столична община почиства между 80 и 120 километра речни участъци. Подготвя се и заповедта за есенно-зимния сезон за превенция и защита от бедствия и аварии. Следят се нивата на язовирите - общински и държавни.
БГНЕС/БТА