/ iStock/Getty Images
"Не желая да коментирам обществените изяви на Морфов. Това е част от някакъв негов нагон да привлича интерес върху себе си", това написа директорът на Народния театър Васил Василев по повод последните критики от страна на главния режисьор на театъра Александър Морфов.

Припомняме, че преди два дни Морфов отново надраска врати в Народния театър - този път освен вратата на пиарката Велислава Кръстева, той надраска и вратата на кабинета на самия директор.

Драмата в Народния театър: Велислава Кръстева нарече Александър Морфов „насилник”

"Давах си сметка за неговата екстравагантност, когато го назначих, но определящи бяха творческите му качества. За мен е важно как изпълнява задълженията си към театъра като главен режисьор, както и личните му творчески ангажименти, които има свързано с репертоара на театъра. За новото му амплоа, разбрах, че се гласи да гастролира с графитите и в други представителни сгради, като Президентството, Министерски съвет, Народното събрания. Явно това е нова фаза в личностното му развитие", написа още Василев.

Актьори с подписка пред Народния в подкрепа на режисьора Морфов (ВИДЕО)

И подчерта, че заявява категорично, че никоя политическа сила и никоя овластена персона не е в състояние да му оказва въздействие за кадровата политика. Нито ДПС може да назначи някой в Народния театър "Иван Вазов" докато съм директор, нито ще уволня някой по прищевките на Морфов. Ще уволня всеки, който не изпълнява задълженията си по трудовите договори.

"Тези "високи" заплати в Народния театър "Иван Вазов" се изработват с много труд и талант, а не по стари заслуги и няма да допусна никой да живее на гърба на колегите, които репетират и са на сцена ежедневно. Морфов трябва да е наясно, че с него няма да водя никаква полемика и да дискутирам никакви теми извън рамките на служебната ни взаимовръзка. Нито Народният театър "Иван Вазов" е арена за партийни изяви, нито той може да е съдържателен политически събеседник", пише още Васил Василев.
БГНЕС