Печелила съм битки и съм губила. И съм падала и съм ставала. Но винаги в открит бой. Очи в очи. В тази история очи няма. Или са скрити зад тъмни очила, или “бунтарски” къртят и дращят в малките часове на нощта. С правописни грешки. И с огромната претенция за някаква своя малка правдица.

Захари Карабашлиев напуска Народния театър

Това написа ПР-ът на Народния театър Велислава Кръстева по повод спора с режисьора Александър Морфов, който надраска вратата й в театъра.




Миналата седмица стана ясно, че има напрежение между главния режисьор на трупата Александър Морфов и Велислава Кръстева. Това доведе и до оставката на Захари Карабашлиев като главен главен драматург на Народния театър.

Морфов обяви, че лично той е издраскал вратата на кабинета на Кръстева с надписи  "ДПС", "Връзки с обществеността на Ахмед Доган" и "Изчезвай". Той се ядосал от появата на ПР-ът до Ахмед Доган при гласуването му по време на изборите миналия месец. Велислава Кръстева бе дългогодишен ръководител на връзките с обществеността на ДПС, както и депутат от партията.

В своя пост Кръстева нарича Морфов насилник. И още:

„Че кой си ти, самопровъзгласил се за борец срещу една жена!? Кой ти дава право да нахлуваш и да дращиш. И после да се опитваш да размениш местата на жертва и насилник. За сблъсъка с агресията и грубостта трудно се говори. Защото издрасканото с ярост “изчезвай” заличава сякаш надеждата, че сме си научили уроците по толерантност, по демокрация, по заедност.

Кой си ти, който организираш публичен линч? Извършваш опит за гражданско убийство? Някакво средновековно аутодафе? Клеймиш и се гавриш с някого, с когото просто не си съгласен, не го приемаш, и искаш да го изчезнеш!?

За да получиш какво, което още не си получил? За да изчегърташ демоните си в мое лице? За да доведеш до органическа несъвместимост този иначе чудесен екип?

За да унизиш, накърниш, за да унищожиш. Ако това е житейска философия, много жалко", допълва ПР-ът на Народния театър.

...”среднощен бунтар” - не. Насилник", категоризира Велислава Кръстева своя опонент.