Той е отказал тест за алкохол и наркотици
Общински съветник и член на комисията по безопасност на движението е избягал от ПТП снощи, научи NOVA. Това е Благовест Георгиев на 43 години, общински съветник в Столичен общински съвет от Коалиция ПП-ДБ и Спаси София.

Произшествието е станало на булевард „Драган Цанков” и „Кирил Видински” в София при лека катастрофа между две коли.

Виновният шофьор е опитал да напусне мястото на катастрофата, но е спрян на няколко пресечки от инцидента. Водачът е общински съветник, член на комисията по безопасност на движението. 

ПП поиска оставката на общинския съветник, избягал от катастрофа в София

Той е отказал тест за алкохол и наркотични вещества.

Същият има отказ през 2007 г. и през 2017 г. Тогава бил установен след употреба на алкохол 0,8 и му е отнето СУМПС за 8 м. и наложена глоба от 700 лв. Задържан в районно управление установени са свидетели които заявяват, че той е управлявал автомобила.

В позиция до медиите Групата общинските съветници на ПП в Столичния общински съвет и Изпълнителния съвет на ПП заявяват, че оценяват поведението на колегата си Благовест Георгиев като недопустимо, опасно за околните и нарушаващо не само законите и правилата, но и обществения морал. „Ще приемем без колебание оставката на Благовест Георгиев от позицията общински съветник”, се казва в позицията на партията, изпратена до медиите.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня