24 пожарникари са участвали в гасенето на огъня в местността Камбаните
50 декара изгоряха при пламнал в неделя вечерта голям пожар в местността „Камбаните” в София. Огънят горя непосредствено до къщите. За щастие не се е наложила евакуация на хората.
 
Сигналът е подаден в 19:50 ч. Пожарът в местността Камбаните е възникнал заради небрежност при боравене с огън на открито, съобщи инспектор Сергей Воденичаров от Оперативния център на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" пред NOVA.

Пожар в местността „Камбаните“ в София (ВИДЕО)

Инспектор Воденичаров увери, че в нито един момент не е имало опасност за живеещите наблизо хора. Той уточни, че огънят е обхванал площ от 50 декара сухи треви и храсти. „Няма яснота как е тръгнал. Не е имало опасност в нито един момент, нашите колеги са реагирали своевременно и още в 21.00 ч. всичко беше погасено“, заяви инспектор Воденичаров.

24 пожарникари са участвали в гасенето на пожара в местността Камбаните, съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Инспектор Воденичаров отбеляза, че през вчерашния ден служителите на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в цялата страна са реагирали на 645 пожара, като много от тях са били свързани и с празника Сирни заговезни.
nova.bg