/ БГНЕС
Протестиращи излязоха в центъра на София за 14-ти пореден път. Недоволните се събраха на площад "Независимост" с искане за оставката на правителството и на главния прокурор Иван Гешев. Развяваха се трибагреници, настроението се поддържаше от революционни песни и станалите вече популярни хитове на протеста, които озвучават площада през високоговорители. 

протест
БГНЕС

На протеста още в 17:00 часа се появи бившият депутат Минчо Спасов, който е обвинен заради спирането на метрото в столицата преди 2 дни.

Малко преди 20 часа протестиращите започнаха да замерят сградата на Министерския съвет с тоалетна хартия. На участниците в протеста се раздават от организаторите рола с тоалетна хартия с призив "Целете сградата на Министерския съвет, а не полицаите".

протест
БГНЕС

Служителите на реда направиха плътен кордон пред сградата на МС и на Народното събрание. Към тях се присъединиха сили на жандармерията. 

протест
БГНЕС

протест
БГНЕС

протест
БГНЕС

протест
БГНЕС

Около 21.30  часа протестиращите се разделиха на  няколко групи и блокираха 8 възлови места на София - бул. "Дондуков", Орлов мост, Централни хали, пл. "Македония", Попа, ул. "Г.С. Раковски",  района около бившия хотел "Шератон" и паметникът Левски.

протест
БГНЕС


Поради тази причина се наложи да бъдат променени част от маршрутите на някои линии на градския транспорт. Автобусите от линиите №72, 204, 76, 604 ще минават по бул. "Драган Цанков" и след това по бул. "Цариградско шосе", вместо по "Орлов мост". Трамваите №6, 7, 8, 10 ще се движат през площад "Възраждане".

протест
БГНЕС