Извършват се засилени проверки от екипи на ОД на МВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта, съобщиха от полицията.

В Сливен органите на реда установиха нарушители на COVID мерките

Областната дирекция на МВР оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените ѝ функции. Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта.

Установено е едно нарушение, за което е образувано досъдебно производство. Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 84 проверки на обекти и лица. Съставени са 31 акта.

22 нарушения са констатирани по време на специализирана операция за осигуряване на обществения ред по време на празника Банго Васил в сливенския квартал „Надежда“. 13 акта са съставени за неспазване на противоепидемичните мерки.

Област Сливен влезе в червената зона за COVID-19

Двама са задържани за неспазване на полицейско разпореждане и притежание на наркотици. В дните на операцията от 13 до 15 януари са проверени 152 лица, 61 превозни средства, 23 търговски обекта, шест бензиностанции и една зала за хазарт.

Общо констатираните нарушения са 22. Съставени са актове и фишове по Закона за здравето, Закона за движение по пътищата, Закона за българските лични документи. Съставени са 5 протокола за предупреждение при предотвратяване на конфликт между група лица.

Не са допуснати случаи на нарушаване на тишината след 22:00 часа.