Засилва се контролът върху противоепидемичните мерки
Област Сливен влезе в червената зона на националната карта за заболеваемост от COVID-19, съобщиха от Областния кризисен щаб, който заседава извънредно.

Средната стойност по показателя за областта е 527,52 души на 100 000 лица от населението. Засега присъственото обучение в училищата продължава. Няма да се налагат временни ограничения за посещението в обществени места на закрито.

Два мобилни кабинета са в готовност за ваксинация в Сливенско

Увеличават се проверките, засилва се контролът на пазарите заради зачестили нарушения на изискванията за еднопосочно движение на потока от клиенти и носенето на предпазни маски.

Общините ще ангажират кметовете и кметските наместници в селата за стриктното въвеждане на определените правила за носене на предпазни маски и спазване на физическа дистанция.

Към момента в болничните заведения са разкрити 186 легла за лечение на неусложнени случаи на COVID-19, като 136 от тях са заети. Има девет пациенти в COVID-сектора на детското отделение в областната МБАЛ "Д-р Иван Селимински" и едно болно дете - в общинската МБАЛ "Св. Петка Българска" в Нова Загора.

За областта са предвидени 18 легла за интензивно лечение, които вече са разкрити. Три от тях са заети. Болниците имат възможност да разкрият общо до 283 легла за неусложнени болни.
БТА