Очаква се днес да бъдат поставени ваксини срещу ковид на първите десет деца на възраст от 5 до 11 години в Сливенско, съобщиха от Областния кризисен щаб. Те са записани предварително от родителите си, като целта е да се оползотворят всичките десет дози във флаконите.

В четвъртък в област Сливен са приложени 667 дози ваксини. С тях общият брой на поставените дози достига 78 731. Жителите на областта, които са със завършен имунизационен статус, са 41 423.

Във връзка с повишения интерес към имунизацията, от РЗИ информират, че Сливенска област разполага с достатъчни количества от всички видове ваксини. Те се поставят в разкритите ваксинационни пунктове и в мобилните кабинети по график, оповестен в началото на месеца.

Заболяемостта в областта към 7 януари е 353,87 при средна за страната от 547,89 души на 100 000 население. Заразените през последното денонощие са 89. Сред тях са трима учители и деветима ученици. Петдесет души са излекувани; починали са двама неимунизирани пациенти - на 66 и 75 години, с ковид и придружаващи заболявания.
БТА